Adem je vrij
  • MEER ENERGIE
  • BLIJDSCHAP/VREUGDE
  • LOSLATEN
  • VAN HOOFD NAAR LICHAAM

Iedereen is anders en daarom past niet elke ademvorm bij elk persoon. Dit is de reden waarom ik met 2 verschillende adem methodes werk. 

Laat ik je in het kort uitleggen wat deze methodes zijn en wat ze voor je kunnen betekenen.

Ten eerste; Transformational Breath.

Oprichtster is Judith Kravitz uit USA. Zij kwam erachter dat door de adem bewust te sturen voor een langere periode (een sessie duurt 45 minuten) er veel gebeurd in het lichaam op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. 

Deze vorm is krachtig en dynamisch. Het kan onverwerkt verdriet naar de oppervlakte brengen zodat je het kunt loslaten. De last die je altijd met je mee hebt gedragen wordt hierdoor lichter en zal na een paar sessies (of soms is 1 sessie voldoende) oplossen. Er  kunnen inzichten ontstaan en oude patronen zullen veranderen. We dragen allemaal andere thema’s bij ons en dat wat aangeraakt mag worden zal in een sessie omhoog komen. Door alles los te laten ontstaat er ruimte in jezelf. De vreugde die we van nature zijn mag gaan stromen. Je krijgt weer meer energie en dus zin in het leven.

Op fysiek niveau gebeurd er ook veel. Ons lymfesysteem gaat 15x zo hard ontgiften tijdens een ademsessie, er wordt dus veel rotzooi opgeruimd. Veel processen in ons lichaam optimaliseren. Zuurstof is leven! Aan de adem kunnen we zien hoe je momenteel in het leven staat. Door de adem naar plekken te sturen waar deze niet of nauwelijks komt ontstaat ruimte en vrijheid. 

De tweede vorm is Liquid Breath.

Oprichtster is Cora Verkuilen. In Liquid Breath ontdek je de subtiliteit van de adem, in zachtheid en in de diepte. Dit is een zachtere ademmethode. Een sessie brengt je van je hoofd terug in je lichaam en is inzichtgevend, verdiepend, diep ontspannend en gaat voorbij technieken. Van doen naar ontvangen. Concrete effecten kunnen zijn dat fysieke pijn vermindert of verdwijnt, zorgen en angsten verminderen, inzicht en heling ontstaan op fysiek, energetisch of mentaal vlak. Ook bij deze vorm kom je helemaal terug naar jezelf, je lichaam. Er ontstaat diepe ontspanning en stilte. Ook hier zal spanning en stress losgelaten kunnen worden.

En zoals Cora graag benadrukt: “Get high on your owns supply!” Voel de energie door je lichaam stromen tijdens de sessie, heerlijk!

Beide methodes zijn  prachtige instrumenten om dichter bij jezelf te komen en te blijven. Ze worden als diepgaand persoonlijk proces in 1-1 aangeboden en ook in groepslessen. Zie hiervoor mijn agenda/workshops.

Als ademcoach heb ik al veel mooie processen zien ontstaan en als jij  er klaar voor bent nieuwe stappen te maken in je ontwikkeling, dan zie ik je graag in mijn praktijk in Alkmaar.