Iedereen ademt en helaas zijn er maar weinig mensen die heel goed ademen. Wist je dat 90% van de mensen slechts 30% van zijn ademcapaciteit gebruikt. Gelukkig is dit positief aan het veranderen omdat steeds meer mensen de kracht van de adem ontdekken. Het gaat in populariteit bijna voorbij yoga en meditatie. Dit komt omdat het de snelst groeiende trend is op het gebied van gezondheid, welzijn, sport en prestaties.

We leven in een tijd waarin we veel van onszelf eisen. Een baan waarin genoeg geld moet worden verdiend, druk sociaal leven zowel buitenshuis als op het internet, een partner, eventueel gezin, sporten want we moeten natuurlijk er ook goed uit zien! Het gevolg van deze ratrace is dat ons autonome zenuwstelsel uit balans raakt. Meer informatie over het zenuwstelsel kun je een van mijn blogs lezen.

Door te ademen kunnen we ons autonome zenuwstelsel positief beïnvloeden. De adem is namelijk het enige systeem in ons lichaam dat zowel onbewust als bewust wordt aangestuurd. Dit is een kans voor ons! Er zijn verschillende vormen van ademhalen die voor verschillende situaties worden gebruikt. Dat is nodig en willen we ook niet veranderen. Zo adem je sneller tijdens een sportprestatie en langzaam als je in rust bent. Met name dit laatste (in rust zijn) is voor veel mensen lastig. We blijven een gejaagd gevoel houden ook al zijn we in rust. De ademhaling blijft te snel gaan en zo ontstaat er onder andere een chronische vorm van hyperventilatie terwijl we dat niet eens in de gaten hebben. Je kunt je wellicht voorstellen wat dit allemaal met ons lichaam doet. Meer dan 100 ziekten ontstaan door een onbewust en dus ongezond adem patroon.

Als je je staat van zijn verandert, verandert je adem. En dat geldt ook andersom. Op het moment dat je je adem verandert, verandert je staat van zijn! Zo gebruiken we de adem om ons zenuwstelsel, ons brein en ons immuunsysteem positief te beïnvloeden . We kunnen onze staat van zijn dus veranderen door de adem.

Als we onze adem onder controle hebben, dan hebben we ons bewustzijn onder controle, onze focus en energie, onze levenskracht. Als we de verbinding met de adem verliezen dan verliezen we de verbinding met ons leven.

– Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt

We hebben allemaal situaties in ons leven meegemaakt welke spannend waren of waarin we ons gevoel niet konden of mochten uiten. Onbewust of bewust zetten we deze emoties vast in ons lichaam door er niet meer naartoe te ademen. Hierdoor gaan we steeds oppervlakkiger ademen en leveren we energie in.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een ademsessie?

Door bewust adem te halen in een ademsessie zul je op korte termijn fysiek veel voordelen bemerken. Je organen krijgen een heerlijke massage en betere doorbloeding. Gevolg hiervan is dat jij jezelf energieker voelt en minder snel moe bent. Ook gaat het lymfesysteem 15x zo snel ontgiften. Op deze manier worden veel gifstoffen door middel van de ademhaling en lymfe uit het lichaam verwijderd.

Door bewust verbonden te ademen zal er een krachtige energieflow ontstaan met een hoge trillingsfrequentie. Blokkades in je lichaam hebben een lage trilling en bereiken zo deze hoge trilling. Dit is een natuurkundig verschijnsel, Law of entrainment. Zo worden spanning en blokkades opgeheven. Ook beperkende overtuigingen en oude patronen lossen op. Je ervaart hierdoor meer vreugdevolle energie en er ontstaat meer ruimte voor positieve dingen in ons leven.

Kom in balans “uit je hoofd, in je lijf”